Mökin maalausta

img_1616
Viisi päivää siinä meni, mutta nyt se on tehty.

img_1609
Terassi rakennelma vei eniten aikaa ja maalia. Ja koska on kyseessä puolitoista kerroksinen l. parvihuvila malli, niin korkeimmillaan se on jotain lähemmäksi kuusi metriä. Varsinkin kun tikkaat on suoraan maasta. Terassilta ei ihan niin korkealle, mutta ne rakennelmat teki haastetta miten pitkät tikkaat sai paikoilleen. En erikoisemmin viihdy korkealla tikapuilla, mutta taivuin tälläkin kertaa siihen.
img_1615
Jotta homma olisi oikein erikoisen hidasta, kun ylhäällä olin niin samalla vettelin valkoisella terassin katon ja räystäänaluset. Totuushan on kun mökkiä rakennettiin, me äidin ja Annen kanssa maalasimme ne räystäslaudat kerran. Mutta toista kertaa niitä ei ehtinyt maalata. Käytännössä ne laudat oli vain pohjamaalattuja.

img_1619
Itse mökki on maalattu Uulatuotteen keittomaalilla siniharmaa 90. Maali oli vanhaa, mutta toimii silti. Siitä onkin suuri suru, sillä Uulan värikartasta ei löydy enää kyseistä väriä. Mutta ilmeisesti Hangon väri tekee harmaata keittomaalilla

img_1617
Kun pääsi tikapuilta vähän alemmaksi, niin jo alkoi maalaus sujua. Työjako oli niin, että minä maalasin tikkailta ja korkeimmissa paikoissa äitini piti huolen ette tikkaat lähde liukumaan ja täytti mun maalipurkit jotka hinasin narulla ylös. Kun pääsin alemmaksi ja niin äitikin pääsi sutimaan maalia hirsiin.

img_1618
Kaiken kaikkiaan mökki raikastui. Vaikka en mikään maalarimestari olekaan, ja jälki on varsinkin kun oma ulottuvuus on rajallinen niin vähän comme ci comme ça. Varsinkin otsalautojen maalaus tapahtui ”sormi tuntumalla” näkemättä mihin sitä valkoista maalia osui. Ja muutenkin korkeammat kohdat on maalattu pitkävartisella pensselillä.

Olen tyytyväinen silti. Toki maalaamista vielä on, mutta ikkunan karmit jne. Tuntuu tuon jälkeen pikku jutulta. Ja ne voi lykätä ensi vuoteen.

Tietoja Niina

Saaristolaislapsi joka on työnperässä lähtenyt vähän vilkkaampiin ympyröihin. Ja hurahtanut siellä kaiken laisiin harrastuksiin, mitä maalla oli vaikeampi tavoittaa.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Mökin maalausta

  1. Saara sanoo:

    Onneksi olkoon! Iso urakka takana. JA näyttää hyvältä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s