Ladyt ruorissa

dscn0380_zpsua66mrgj

Ladyt ruorissa oli naisille tarkoitettu veneilykurssi Katanpäässä. Me serkun kanssa päätettiin osallistua kurssille. Yhteensä meitä oli kymmenen ladya. Meille oli järjestetty yhteiskuljetus M/S Eufrosyynellä Kekoniityn/Pleikilän laiturista klo 16:00.

img_0005_zpslw1aqq3v

Majoitus oli kasarmilla ja ruokailuja sopivin välein. Aamulla kahvilassa oli aamupala. Lounaiskeitto oli myös kahvilassa ja varsinainen illallinen tilausravintolassa. Ruoka oli hyvää. Meille oli lämmitetty isoin sauna, mikä oli juuri sopivankokoinen  tälle ryhmälle.

dscn0383_zpscoqau2dx

Ja ilma oli ennusteista huolimatta aurinkoinen. No tietenkin oli kylmää mutta onhan vasta huhtikuu. Saaren emäntä ja isäntä ovat todella mukavia. Kurssilaiset sulautui hienosti yhdeksi porukaksi heti alussa. Sanalla sanoen oli kivaa. Kouluttajana toimii kokenut merikapteeni. Hänen johdolla me teimme harjoituksemme aurinkoisella laiturilla

 

Lauantain illalla paistettiin kassulla makkaraa ja lettuja nuotiossa. Lisäksi käytiin osan porukan kanssa vartiotornissa moikkaamassa Isonkarin valoa. Ja taas opittiin yksi uusi asia, laituri ryyppy, onnistuneen laituriin kiinnitäytymisen kunniaksi.

img_0016_zpsnenuliwi

Katanpää sopii hyvin tällaiselle kurssille. Perjantain ohjelma oli lähes vapaata. Koulutuksessa käytiin läpi turvallisuutta, joka luonnollisesti on erittäin tärkeää.

img_0014_zpsr6gweui3

Harjoiteltiin tärkeimmät solmut.

img_0011_zps6lm3oksv

Serkun tyylinäyte paalusolmusta

img_0013_zps4esdbzxn

Ja sitten se miten tullaan laituriin eri tavoilla l. kylki, keula ja perä kiinnitykset.

img_0026_zpsovikq0xr

Monet ladyt oli kyllä kokeneita purjehtijoita, mutta oli meitä kolme noviisiakin mukana. Yleensä kun rantaudutaan, naispuolinen gasti on se joka yleensä nousee venestä kiinnittämään veneen laituriin tai luonnonsatamaan. Se kuuluisa ”hyppää per**le” on venesatamissa usein kuultu ohje. Harjoituksissa kiinnitettiin kouluttajan omaa venettä edellä mainituilla tavoilla. Köyden kiinnittäminen poijuun poijuhakalla epäilytti. Mutta sain sen kiinni.

img_0022_zpsbhjvvao2

Harjoituksessa saatiin käyttää myös Busteria, joka on lähempänä sitä veneluokkaa jota itse käytän. Siis ihan selvityksenä, minulla ei ole venettä, äidillä on soutupaatti. Mutta saa sitä haaveilla. Joskus pääsee sukulaisten kanssa veneilemässä, ja heillä on sitten jo isompia veneitä. Siksi olisi hyvä osata edes jotain. Vaikka en tässä lajissa mikään mestari ole. Navigointia haluaisin vielä oppia ja lukemaan merikorttia. Jatkokurssia odotellessa, ”Ladyt ruorissa 2”

img_0058_zpssgkhibnk

Ja lisäksi pääsimme tutustumaan muutenkin Katanpään historiaan, rakennuksiin, pattereihin ja vartiotorniin.

dscn0382_zpsisnehhjm

Valitettavasti meidän majoustilasta eli kasarmista ei tullut otettua yhtään kuvaa. Ja muutenkin siellä olisi ollut enemmän kuvauskohteita.

img_0053_zpsep7ocvd0

Lopuksi meitä oli neljä jotka rakensi kivipatsaan louhoksen rannalle. Olkoon se merkkinä, että palaamme vielä.

img_0048_zps5auo6wmx

Ja paluu Pleikilään oli klo 14:00 M/S Eufrosyynellä 

Tietoja Niina

Saaristolaislapsi joka on työnperässä lähtenyt vähän vilkkaampiin ympyröihin. Ja hurahtanut siellä kaiken laisiin harrastuksiin, mitä maalla oli vaikeampi tavoittaa.
Kategoria(t): Harrastukset, Kulttuuri, Maisemat, Reissut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s