Mökkeilyn ihanuus ja kamaluus

elefantit_zps91f51e9f

aamulenkki_zps00b6cdae

Kun avaa mökkikauden, on suunnitellut valmiiksi mitä pitää tehdä. Kuten lämmitys, vedenkytkeminen, pihakalusteet ulos ja siivous. Pihakalusteet oli sentään jo viety ulos edellisenä lauantaina.

No yllätyksiä on melkein joka kerta, ja yleensä ikäviä sellaisia. Tämä kevät ei ollut poikkeuksellinen, joten nytkään ei mennyt kuin Strömsössä. Suunnitelmat saa uuden suunnan sitä mukaa, kun ongelmia esiintyy. Tänä vuonna erityisesti vesi aiheutti lisää harmaita hiuksia. Ja tässä välissä kerron, ettei mökillä ole sisävessaa, vaan pienen pieni pesuhuone suihkukaapilla ja käsienpesulavuaarilla

Kolmesta hanasta kaksi oli hajonnut ja vuosi vettä. Suihkukopin sekoittaja on siihen alun perin kuuluva ja sen mukainen. Se on jo jäätynyt kerran rikki, mutta mun taitava eno osasi korjata sen. Sen jälkeen olen joka vuosi irrottanut ja tuonut kotiin sen sekoittajan. Se on tehtyniin että, sen saa omin voimin irti. Viime talveksi se irrotettiin myös, mutta jätettiin mökille, koska siellä oli peruslämpö päällä. No se ei auttanut nyt. e on tehtyniin että sen saa omin voimin irti.

Lavuaarin hana oireili jo viime vuonna. No nyt se valutti vettä kuin ei kiinni olisikaan. Ei auttanut kuin hakemaan uudet kraanat. No mitään kalliita ja erikoisia ei todellakaan hankittu. Suihku sai ihan tavallisen ja lavuaarissa olikin ihan perushana. Koska suikun vesi on sulettavissa, oli lavuaarin kraana tärkeämpi, jotta voi vettä käyttää myös keittiön hanasta. Ongelmaksi muodostui, ettemme äidin kanssa onnistuneet irrottamaan sitä risaa pois. Se oli niin hapettunut ja ruostunut. Mutta onneksi sain apua siihen. Jo samana iltana saatiin vedet mökkiin ja päästiin vähän siivoamaan. Mutta moni muu asia jäi tekemättä.

Seuraavana päivänä sitten suihkun kimppuun. Se oli tavallaan yksinkertaisempaa, kun sekoittaja oli irti. Mutta piti keksiä miten sen uuden saisi sopimaan siihen tilalle. Vähän ongelmia oli pleksin sahaamisessa, mutta tuli siitäkin sentään jonkinmoinen. Nyt perushana on lennokkaasti vinossa. Ja muuten ensimmäinen käyttäjä suikussa oli mun koira, joka ei osannut arvostaa saamaansa kunniaa.

Tietoja Niina

Saaristolaislapsi joka on työnperässä lähtenyt vähän vilkkaampiin ympyröihin. Ja hurahtanut siellä kaiken laisiin harrastuksiin, mitä maalla oli vaikeampi tavoittaa.
Kategoria(t): Mökki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s